vattenfilterbutik.se

Köpvillkor

Allmänna villkor
När du handlar på www.vattenfilterbutiken.se godkänner du köpevillkoren. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Som kund måste man vara minst 18 år. Vid försäljning till konsument följer vi konsumentköplagen. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Priser
Samtliga priser i webshopen är angivna inklusive moms.
Frakt tillkommer vid köp under 399kr, köp över detta belopp skickas fraktfritt.

Leveranser & Frakt
Vi levererar med DHL(under 20 kg till ombud, över 20 kg till leveransadress) och Post Nord Brev(beställning under 399kr om det ryms i kuvert och försäkring/spårning inte valts till i kassan). Leveranstiden är 1 till 12 arbetsdagar. Vi levererar endast inom Sverige.

Alla beställningar över 399kr skickas utan extra kostnad för frakt och hantering, försäkring och spårning igår till dessa beställningar.

Beställningar under 399kr har en fraktkostad på 49kr för oförsäkrad försändelse utan spårning eller 99kr om man väljer att lägga till försäkring och spårning på sin transport. Val av frakt/kostnad görs som första steg i kassan vid beställning.

Outlöst försändelse hos ombud
Vid beställda men ej uthämtade varor debiteras kunden 290 kronor för att täcka våra administration- och transportkostnader. Försändelsen ligger kvar i 14 dagar hos ombudet innan den returneras.

Ej mottagen vara vid hemleverans
Om varan går med hemleverans får Ni som kund alltid avisering innan leverans sker. Om varan ej går att leverera på aviserad tid p.g.a. Ni som kund ej är hemma eller liknande kommer varan att gå till närmaste åkeri och en ny avisering görs för leverans. Sker detta debiterar vi Er 150 kronor för att täcka våra ökade transportkostnader.

Om varan går i retur till oss då den ej gått att leverera alls debiteras kunden 990 kronor för att täcka våra administration- och transportkostnader.

Ångerrätt
Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss så kan vi se om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att tillämpa ångerrätten, och i sådant fall invänta returgodkännande från oss. Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen sker på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst. Paket som returneras p.g.a. ångerrätt skall vara i väsentligt oförändrat skick. Skickas en produkt tillbaka i olämpligt emballage kan returen nekas helt och hållet. Enligt distans- och hemförsäljningslagen så börjar ångerfristen att löpa den dag då köparen tar emot varan, eller en väsentlig del av den, enligt 2 kap. 10 § i distans- och hemförsäljningslagen. Om köparen hinner ångra sig innan en vara har skickat så rör det sig snarare om en avbeställning enligt 37 § konsumentköplagen (KKL). Köparen kan då bli skyldig att betala skadestånd enligt 41 § KKL för sådana kostnader som säljaren inte kan tillgodogöra sig på annat sätt.

Transportskador
Transportskada skall omgående anmälas till distributören och vattenfilterbutik.se.

Avbeställning
Avbeställning av varor kan ske fram tills att varorna packats och lämnats vidare för transport. För avbeställning kontakta Vattenfilterbutiken.se

Returer
Returer sker på din egen bekostnad, detta gäller ej om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot efterkrav. Retur skall gå direkt till vår returadress och skall ej skickas till utlämningställe eller liknande. Vi rekommenderar att försändelsen skickas med transportförsäkring för er trygghet.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka det du betalat för varan inom 30 dagar från den dag då vi mottagit varan. Du betala själv returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar fraktkostnaden för att sända så kallade ersättningsvaror vid reklamation.

OBS! Returer som skickas in utan returgodkännande från oss accepteras ej.

Privat Policy
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen(PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall.

Cookies
Vattenfilterbutik.se använder sig av cookies och måste enligt lagen om elektronisk kommunikation informera alla besökare om detta. Om ni inte har aktiverat kakor kan ni fortfarande titta på produkterna i butiken, men ni kan inte handla. Kakan används för att hålla reda på varukorgen.

Betalningar via Payer
Payer Financial Services AB är en registrerad betaltjänstleverantör under Finansinspektionens tillsyn och är PCI-certifierad enligt PCI DSS Level 1 och godkänd av VISA och MasterCard.

Kortbetalning
Våra kortbetalningar hanteras av vår betalningspartner Payer Financial Services AB för att garantera snabb och säker betalning. Payer är PCI-certifierad enligt PCI DSS Level 1 och godkänd av VISA och MasterCard för att tillhandahålla korttransaktioner över Internet. För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering och sker i Payers betalfönster, där inga uppgifter är tillgängliga för butiken. Ingen avgift för kortbetalning tillkommer.

Fakturavillkor privatperson
När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar. Fakturan förfaller 14 dagar efter köpet. Fakturan sänds via e-post. En aviavgift på 19 kronor tillkommer.

Du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär en kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. Observera att namn och adress måste stämma med folkbokföringen.

För att se fullständiga villkor för Payer Financial Services AB faktura via Collector Bank, se länkarna nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

För att se fullständiga villkor för Payer Financial Services AB faktura via Collector Bank, se länken nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit 

 

Faktura företag [för butik med fakturaköp]

När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Fakturan förfaller 30 dagar efter köpet. Fakturan sänds via e-post. En aviavgift på 19 kronor tillkommer.

För att se fullständiga villkor för Payer Financial Services AB faktura via Collector Bank, se länken nedan:

 

Allmänna villkor för faktura och kontokredit

 

Delbetalning
När du väljer betalsättet delbetalning så kan du via Payer Financial Services AB och Collector Bank AB dela upp betalningen på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader. De extra avgifter som tillkommer framgår i kassan när du väljer typ av delbetalning, där du kan se det totala beloppet per månad. För att följa din delbetalningskampanj så behöver du betala det belopp som framgår på fakturan som skickas med brev eller e-post i mitten på varje månad. Aviavgift på 29 kr tillkommer.

Här kan du se dina kostnader för delbetalning beroende på vilken avbetalningsplan du väljer. Innan du godkänner ditt köp i Payers dialog så kan du välja antal månader och se vilket belopp du totalt kommer att betala varje månad.

 

 

Uppläggningsavgift (engångsavgift)

Månadsvis avi-avgift

Årsränta (%)

Upp till 3 månader

95 Kr

29 Kr

0 %

Upp till 6 månader

195 Kr

29 Kr

0 %

Upp till 12 månader

295 Kr

29 Kr

0 %

Upp till 24 månader

295 Kr

29 Kr

9,95 %

Upp till 36 månader

395 Kr

29 Kr

11,95 %

Minsta orderbelopp för att kunna delbetala är 1000 Kr, maxbeloppet är 50.000 Kr. Observera att namn och adress måste stämma med folkbokföringen.

En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. För att se fullständiga villkor för Payer Financial Services AB’s delbetalning via Collector Bank AB se länkarna nedan:

Allmänna villkor för kontokredit

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation