Köpvillkor

Allmänna villkor
När du handlar på www.vattenfilterbutiken.se godkänner du köpevillkoren. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Som kund måste man vara minst 18 år. Vid försäljning till konsument följer vi konsumentköplagen. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Priser
Samtliga priser i webshopen är angivna inklusive moms.
Frakt tillkommer vid köp under 399kr, köp över detta belopp skickas fraktfritt.

Leveranser & Frakt
Vi levererar med DHL(under 20 kg till ombud, över 20 kg till leveransadress) och Post Nord Brev(beställning under 399kr om det ryms i kuvert och försäkring/spårning inte valts till i kassan). Leveranstiden är 1 till 12 arbetsdagar. "- Beställ innan kl. 12, skickas samma dag" som anges på produkterna är vår målsättning men inget vi kan garantera i köpevillkoren. Vi levererar endast inom Sverige.

Alla beställningar över 399kr skickas utan extra kostnad för frakt och hantering, försäkring och spårning igår till dessa beställningar.

Beställningar under 399kr har en fraktkostad på 49kr för oförsäkrad försändelse utan spårning eller 99kr om man väljer att lägga till försäkring och spårning på sin transport. Val av frakt/kostnad görs som första steg i kassan vid beställning.

Outlöst försändelse hos ombud
Vid beställda men ej uthämtade varor debiteras kunden 290 kronor för att täcka våra administration- och transportkostnader. Försändelsen ligger kvar i 14 dagar hos ombudet innan den returneras.

Ej mottagen vara vid hemleverans
Om varan går med hemleverans får Ni som kund alltid avisering innan leverans sker. Om varan ej går att leverera på aviserad tid p.g.a. Ni som kund ej är hemma eller liknande kommer varan att gå till närmaste åkeri och en ny avisering görs för leverans. Sker detta debiterar vi Er 150 kronor för att täcka våra ökade transportkostnader.

Om varan går i retur till oss då den ej gått att leverera alls debiteras kunden 990 kronor för att täcka våra administration- och transportkostnader.

Ångerrätt
Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss så kan vi se om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att tillämpa ångerrätten, och i sådant fall invänta returgodkännande från oss. Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen sker på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst. Paket som returneras p.g.a. ångerrätt skall vara i väsentligt oförändrat skick. Skickas en produkt tillbaka i olämpligt emballage kan returen nekas helt och hållet. Enligt distans- och hemförsäljningslagen så börjar ångerfristen att löpa den dag då köparen tar emot varan, eller en väsentlig del av den, enligt 2 kap. 10 § i distans- och hemförsäljningslagen. Om köparen hinner ångra sig innan en vara har skickat så rör det sig snarare om en avbeställning enligt 37 § konsumentköplagen (KKL). Köparen kan då bli skyldig att betala skadestånd enligt 41 § KKL för sådana kostnader som säljaren inte kan tillgodogöra sig på annat sätt.

Transportskador

Synlig skada ska noteras omedelbart vid godsets mottagande, på kvittens eller i handdatorn.
Be föraren att anteckna skadan på fraktsedeln/handdatorn innan du undertecknar leveransen.

Anmälan av dold skada ska göras inom sju (7) kalenderdygn från leveransdatum.
Därför viktigt att samtliga varor i försändelsen direkt efter leverans kontrolleras och eventuell transportskada anmäls till vattenfilterbutik.se.
Detta en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa er att reklamera till DHL och skicka ny vara.

Har ni valt fraktalternativet för 49kr saknas försäkran mot transportskada.

Avbeställning
Avbeställning av varor kan ske fram tills att varorna packats och lämnats vidare för transport. För avbeställning kontakta Vattenfilterbutiken.se

Returer
Returer sker på din egen bekostnad, detta gäller ej om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot efterkrav. Retur skall gå direkt till vår returadress och skall ej skickas till utlämningställe eller liknande. Vi rekommenderar att försändelsen skickas med transportförsäkring för er trygghet.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka det du betalat för varan inom 30 dagar från den dag då vi mottagit varan. Du betala själv returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar fraktkostnaden för att sända så kallade ersättningsvaror vid reklamation.

OBS! Returer som skickas in utan returgodkännande från oss accepteras ej.

Privat Policy
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen(PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall.

Cookies
Vattenfilterbutik.se använder sig av cookies och måste enligt lagen om elektronisk kommunikation informera alla besökare om detta. Om ni inte har aktiverat kakor kan ni fortfarande titta på produkterna i butiken, men ni kan inte handla. Kakan används för att hålla reda på varukorgen.